SDG_Stories_13

Verdensmål 13

Klimaindsats 13 er et af 17 vigtige verdensmål, som indgår i udviklingsdagsordenen for bæredygtig udvikling frem mod 2030. Der er sket gennem flere år drastiske konsekvenser af klimaforandringer. Udledningen af drivhusgasser fortsætter med at stige, og udledningen er i dag mere end 50 procent højere end niveauet i 1990. Endvidere forårsager den globale opvarmning langvarige ændringer i vores klimasystem, som truer med uoprettelige konsekvenser, hvis der ikke handles nu. 

Omstillignen er i fuld gang. Kina invester i vedvarende energi hurtigere end noget andet land. Det skyldes bl.a. at prisen på solceller er faldet 80 procent siden 2008.  Dermed går kineserne blot efter den energi, der bedst kan betale sig. Især, når man medregner, at mange kinesiske storbyer er ved at blive kvalt i luftforurening fra kulkraftværker og trafik.

På bare et enkelt år er Storbritanniens kulforbrug faldet med 52 procent. Tre kulkraftværker blev lukket, og den gamle industrination har nu mere vindkraft end kulkraft.


Der fokus på grøn agenda i det globale marked på min arbejdsplads i Danfoss Climate Solutions deivision, som jeg arbejder i. De fokusere på at investerer i fremtiden ved at hjælpe kunder og partnere at reducere klimaændringer og bygge grønere fremtid. Det værdsætter jeg at jeg arbejder i en virksomhed der også gerne vil være en del af klimaindsatsen.

 

Gitte

Song Schacke