SDG_Stories_12B

Verdensmål 12

Jeg ønsker at passe på vores verden og mine medmennesker, derfor er verdensmål 12 i min bevidsthed på daglig basis. Jeg har som alle andre en travl hverdag, men bruger alligevel tid og penge på at gøre det lidt bedre dag for dag. Mine små ændringer I dagligdagen rykker måske ikke så på den store skala, men hvis vi er mange, som gør det, så kan vi gøre en forskel på verdensplan. Der er dage, hvor jeg må lade verdensmål vige for andre hensyn, men så er det op på vognen dagen efter.

Mange tiltag kan være lavpraktiske. Jeg køber økologisk I det omfang, der passer til vores økonomiske ressourcer med tanke på dyrevelfærd, og spiser gerne resterne fra køleskabet, så jeg ikke skal smide brugbar mad ud, fordi det bliver for gammelt. Jeg lader bilen stå, hvis jeg kan gå eller tage bussen. Jeg shopper gerne genbrugstøj og indretter min bolig med genbrugsmøbler. Jeg slukker vandet, når jeg børster tænder og slukker på kontakten, så ikke alle mine elektroniske apparater er på standby hele tiden. Der er rigtigt mange steder, hvor man kan gøre lidt, så det tilsammen bliver til noget.

Jeg bruger de muligheder, som er på min arbejdsplads for at vælge bæredygtigt. På DTU har vi eksempelvis en genbrugscentral for møbler. Min afdeling er I gang med at møblere et kontorafsnit med møbler fra genbrugscentralen. På den måde får møbler nyt liv I en ny sammenhæng og ender ikke på affaldspladsen, selvom de er I god stand. Alle kontorer og møderummene er forskelligt møbleret. Jeg kan godt lide charmen ved forkskellighed og den designhistorie, som forskelligheden afspejler.

Lad os sammen begrænse affald og købe ansvarligt ind, så vi kan passe på hinanden og den verden vi lever I.

Maj-Britt Kryger Stærfeldt