Innovation

INNOVATION


Hvad er innovation?

Skal man være Georg Gearløs for at være en innovator?

Nej - innovation er evnen og lysten til at udvikle noget nyt og gøre en forskel. Det gælder for alle vores medlemmer - vi er på hver vores måde med til at forandre verden.


HVILKEN FORSKEL GØR VI?


Der er et kæmpe vækst potentiale i Danmark pga vores vidensmedarbejderes kompetencer. Alene indenfor automatisering estimeres der et potentiale på 66 mia. kr, hvis virksomhederne investerer i automatisering i produktionen. Vores medlemmer er en investering i fremtiden for de danske arbejdspladser - en investering der hurtigt er tjent hjem. Vi bør derfor kunne forvente gode arbejdsforhold og tid og rum til den innovation vi bidrager med. Den værditilførelse sætter vi fokus på.


Danmark et rigtigt godt iværksætterland. I Global Entrepreneurship Index’s årlige kortlægning af 137 landes iværksætter-økosystemer bliver Danmark ranket som det 6 bedste iværksætterland på verdensplan. Undersøgelsen viser dog, at vi i Danmark har svært ved at få startup-virksomhederne til at skalere. Samtidig klarer vi os dårligt, når det kommer til internationalisering. 17% af vores medlemmer er i dag kombinatører. Dvs de kombinerer flere forskellige indtægtskilder i hverdagen. Ofte en kombination af selvstændig og ansat. IDA skal hjælpe med de praktiske udfordringer i den forbindelse - og gøre det let at blive selvstændig.


Der er desværre en massiv mangel på ingeniører i Danmark i dag. Hele 20 procent af danske ingeniørvirksomheder har i det seneste år været nødt til at afvise opgaver på grund af mangel på arbejdskraft.

  • Vi skal have dimittenderne i arbejde og vi skal have tiltrukket udenlandsk arbejdskraft.
  • Vi skal have flere til at søge ind på studierne, så vi støtter EngineerTheFuture.
  • Vi skal have midler til at efteruddanne og opkvalificere medlemmer, der skifter job efter mange år på en arbejdsplads


Og så skal vi have fokus på at vores medlemmer rent faktisk er hverdagens helte. De gode historier skal frem i lyset. Se nogen eksempler herunder.

Traditionelle proteser koster mange penge. Med 3D print kan man nu lave en protese for blot $26. Det tillader børn at få proteser som vi andre har tøj.

Droner anvendes til at kystvagten til at redde menneskeliv og fange smuglere. I Afrika anvendes de til at sende livsvigtig medicin ud til fjerne ufremkommelige egne.

Kender du til flere gode eksempler? Så send os en mail derom!